Ik wist niet eens wat de uitdrukking betekende: “Karma is a bitch”. Maar ik kwam er achter toen raadslid Mia Sliwinski uit Nissewaard het twitterde naar aanleiding van de kraan (fabrikaat Bin Laden), die in Mekka naar beneden donderde en daar in de moskee bijna honderd doden veroorzaakte.

Het AD had er een bericht over, waarin te lezen dat Sliwinski uit de lokale partij is gegooid. Ook de school waar zij werkte, neemt afscheid van haar:

“Als partij betreuren wij de uitspraken en de ophef die er is ontstaan door bepaalde uitspraken van Mia Sliwinski. Zij heeft deze niet gedaan namens de partij LEF Nissewaard'', valt te lezen op de facebookpagina van de partij. ,,Als partij distantiëren wij ons dan ook van deze uitspraken. Wij wensen nu en in de toekomst niet om geassocieerd te worden met deze uitspraken. Daarom zijn wij genoodzaakt afscheid te nemen van Mia Sliwinski als raadslid van LEF.'' De bewuste tweet schoot ook bij veel mensen op social media in het verkeerde keelgat. Op de tweet kwamen al snel honderden reacties. Sliwinski is volgens haar LinkedIn-pagina werkzaam als docent bij het Comenius College in Capelle aan den IJssel. Veel twitteraars vinden daarom dat Sliwinski beter na moet denken over haar voorbeeldfunctie als docent”.

De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten. Op deze site worden dertien voorbeelden gegeven van Karma is a Bitch.

Hier het bewuste ongeluk: