Het is nog erger

Indrukwekkende “rectificatie” van Amnesty International vorige week in de Volkskrant. De tekst spreekt voor zichzelf:

De zaak van Ralf Badawi brengt ons in herinnering dat de toenmalige minister Timmermans van Buitenlandse Zaken naar Saoedi-Arabië zou reizen om zijn excuses aan te bieden voor een sticker van Geert Wilders. Op deze sticker stonden enige onaangenaamheden over de islam, zoals die in Saoedi-Arabië wordt gepraktiseerd.

Is minister Timmermans daar nog heen gereisd? Of is hij niet op tijd naar Brussel gevlucht, om de gang naar Riad te ontlopen. En gaat zijn opvolger Koenders nog naar Saoedi-Arabië om vergiffenis te vragen? Misschien kan de minister bij zo’n gelegenheid eens te informeren naar Muttalib Basim, een vrouw die onlangs op een straat in Mekka werd onthoofd.

De Volkskrant:
“In de voor moslims heilige Saoedische stad Mekka is deze week een vrouw met een zwaard onthoofd. Op straat. Dat blijkt uit videobeelden die naar MEE, een onlinekanaal met nieuws over het Midden-Oosten, zijn gestuurd. Ook lokale media berichten over de onthoofding. De vrouw, Laila Bint Abdul Muttalib Basim, was van Birmese afkomst en woonde in Mekka. Ze is beschuldigd van het martelen en doden van haar zeven jaar oude stiefdochter. Maandag zou ze, als straf, zijn geëxecuteerd."

Hier de beelden, waarnaar je beter niet kunt kijken, maar die vooral dienen als bewijs dat het werkelijk zo is gebeurd. Voor wie toch kijkt, let op de politieagenten die met hun rug naar de executie gaan staan.

Hup, Koenders! Laat eens wat horen.