‘Steun en toeverlaat’, ’een zeldzame combinatie van scherpzinnig en enorm lief’, ‘de allerbeste presentator’. Het zijn de omschrijvingen van (oud-)collega’s over Max van Weezel. In de Argos-uitzending wordt teruggeblikt op zijn tijd bij het radio-programma.

Donderdag 11 april overleed journalist Max van Weezel op 67-jarige leeftijd. Van 2008 tot 2019 was hij presentator bij Argos. Ook was hij intensief betrokken bij het prille begin van het onderzoeksjournalistieke programma.

Oud-redacteur Kees van den Bosch interviewde hem recentelijk, over zijn werk bij Argos. Aan de hand van dit opgenomen interview blikken (oud-)redacteuren Huub Jaspers, Sanne Boer, Kees van den Bosch en Eric Arends terug op Van Weezel’s tijd bij het radio-programma.

Gewetensfunctie van Argos

Max van Weezel was betrokken bij het begin van Argos, maar was dat daarna tien jaar lang niet. In 2008 kwam hij toch weer terecht bij het radio-programma en werd daar vaste presentator. ‘Het is maar één keer gebeurd dat ik er echt niet was,’ zegt Van Weezel in het interview. Sanne Boer vertelt in de uitzending hoe ze dat op het laatste moment hebben opgelost.

Van Weezel vertelt in het interview ook dat Argos een belangrijke rol voor hem speelde. ‘Argos heeft een soort gewetensfunctie voor mij gehad.’

De journalistieke carrière van Van Weezel begon in de jaren zeventig toen hij aan de slag ging bij Vrij Nederland, waaraan hij ruim veertig jaar was verbonden. Van Weezel was vooral te vinden in en om het Binnenhof, waar hij de Haagse politiek op de voet volgde.

Beluister hieronder de hele Argos-uitzending: