DNA-materiaal kan belangrijk zijn bij het oplossen van een misdrijf, maar getuigenverklaringen ook. Hoe doorslaggevend kunnen de verhalen van getuigen zijn in een politie-onderzoek? Dit is deel 5 van de Moord op Patrick.

In het onderzoek naar de moord op Patrick, de 36-jarige tennisleraar uit Heerlen, zijn veel mensen gehoord. Buurtbewoners, vrienden en hulpverleners hebben hun kennis over wat er gebeurde in die Kerstnacht in 2002 gedeeld met de politie.

Maar de politie blijkt belangrijke aanwijzingen die ze gaven over het hoofd te hebben gezien. Wat die aanwijzingen zijn en of de politie er nu nog wat mee kan, wordt in dit vijfde deel van de serie De Moord op Patrick duidelijk. Na 17 jaar vertellen getuigen opnieuw hun verhaal.

De moord op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet, maar tot op de dag van vandaag is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost.

In deze podcastserie duikt Sanne Boer in het leven van Patrick, op zoek naar antwoorden. Op vpro.nl vind je een speciale pagina over de serie. Je kunt je ook abonneren op de podcast, dat doe je hier.

Luister terug