Dit is HUMAN

Bijzondere programma's die diepgewortelde thema's verkennen, dit is het najaar van HUMAN. We zien de cyclus van het leven in Zo dood als een Pier, krijgen een unieke blik op het dagelijks leven achter de poorten van een AZC en Loes Luca ontdekt de verborgen wereld van Rotterdammers die met laaggeletterdheid leven.

Zondag 1 okt. 2023 17:40 HUMAN

Mediastorm

De positie van slachtoffers in de media is onderzocht. Zonder slachtoffer geen verhaal. Maar wanneer stop je met filmen? * De Nederlandse game-industrie is booming maar je hoort er nooit iemand over. * Wat is nu het echte gevaar van AI in de verkiezingscampagne?

Zondag 1 okt. 2023 19:20 HUMAN

Brandon
ZappDoc: Wat zou jij doen?

Het tienkoppige kinderpanel reageert op het verhaal van de tienjarige Brandon. Hij is gepest en dat heeft hem onzeker gemaakt. Hij zou graag zijn zelfvertrouwen terug willen krijgen, zijn zoals hij was voor het pesten begon. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat? Je zelfvertrouwen terugkrijgen? Heeft het panel nog tips?

Zondag 1 okt. 2023 21:05 HUMAN

Competitie
Metropolis

Al sinds jaar en dag houdt de mens van winnen. Zo ook in New York, waar Orlando zijn uitlaadklep vindt in riddergevechten. Elke maand gaat hij in Central Park de strijd aan tegen andere ridders en waant hij zich voor even de Lancelot van New York. In de bergen van Landi Kotal in Pakistan ziet een onderwijzer zijn leerlingen naast het uitblinken op school ook graag excelleren bij schietwedstrijden. Stiekem droomt hij al van deelname aan de Olympische Spelen. Dat de behoefte om te winnen ook een keerzijde kan hebben, ondervond Ibrahim uit het vissersdorpje Sindo in Kenia. Hij zag al zijn zuurverdiende centen aan het gokspelletje jara opgaan.

Zondag 1 okt. 2023 22:10 HUMAN

Onzin

De vaste teamcaptains Klaas van der Eerden en Soundos El Ahmadi krijgen steun van gasten Laura Bakker en Isabelle Kafando van cabaretduo n00b. Prikken ze door de onwaarheden in de media heen of laten ze zich makkelijk bedotten? Wat is waar en wat is onzin?

Maandag 2 okt. 2023 00:00 HUMAN

Wat blijft

Donderdag 5 okt. 2023 23:23 HUMAN

Geweld
Grensgevallen

Schrijver Marjolijn van Heemstra buigt zich over de grote morele vragen van het klimaatactivisme. Dit voorjaar stond ze op de A12 om te protesteren tegen fossiele subsidies. Voordat ze de snelweg opging, volgde ze een actietraining, waarin ze onder andere leerde hoe geweldloos te blijven. Maar waar ligt de grens tussen geweldloos en gewelddadig verzet precies? Hoever mag verzet gaan met het oog op de razendsnelle vernietiging van ecosystemen? Zijn het juist niet de vervuilende bedrijven die zich op grote schaal schuldig aan geweld maken? Wanneer wordt geweld zelfverdediging?