HUMAN: voorjaar 2024

Ook in 2024 komen er weer bijzondere HUMAN-programma's, series en documentaires aan, vol verschillende perspectieven, met nieuwe én vertrouwde gezichten. Kijk hier de trailer voor een sneakpeak van wat we dit voorjaar gaan zien.

Zaterdag 20 apr. 2024 15:00 HUMAN

Doofblindheid
De Publieke Tribune

Coen Verbraak in gesprek met ervaringsdeskundigen die alles weten over aanstaande doofblindheid en hoe daarmee te leren leven.

Zondag 21 apr. 2024 21:07 HUMAN

Betere buurten
Metropolis

Beter een goede buur dan een verre vriend. In Maleisië gebruiken ze paarden om de buurt leuker en veiliger te maken: overdag spelen de kinderen ermee en 's avonds patrouilleren bewoners te paard om criminaliteit tegen te gaan. In het Spaanse dorp Coria del Rio is weinig te beleven. Daarom zijn inwoners heel blij met Juan, die met muziek door de straten rijdt en de boel een beetje opvrolijkt. Edir is in Ethiopië een informele manier van verzekeren. Zo helpt de hele buurt zowel financieel als praktisch bij een uitvaart en komt er nooit iemand alleen te staan.

Maandag 22 apr. 2024 00:00 HUMAN

Wat blijft

Wat blijft als we er niet meer zijn? En welke inspiratie kunnen we halen uit de levensverhalen van anderen? Van voetballers, kunstenaars en politici tot lokale helden: Wat blijft belicht van bekende mensen een kant die je nog niet kent en diept verhalen op van nog onbekende en onderbelichte mensen die de moeite waard zijn om te leren kennen.

Zaterdag 27 apr. 2024 14:00 HUMAN

Argos

Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Met dat motto maakt de redactie van Argos al meer dan twintig jaar onderzoeksjournalistieke radio-uitzendingen. Je hoort Argos om de week op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Argos is een samenwerkingsverband tussen HUMAN en VPRO.

Zaterdag 27 apr. 2024 15:00 HUMAN

De Wereld achter Protocol
De Publieke Tribune

Coen Verbraak in gesprek met etiquette-experts en protocolkenners over het belang van etiquette en de wereld achter (koninklijk) protocol.

Zondag 28 apr. 2024 11:04 HUMAN

Het Filosofisch Kwintet

Democratie en rechtsstaat lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar toch is de spanning tussen beide voelbaar. Principes van de rechtsstaat zoals het verbod op discriminatie en vrijheid van meningsuiting zijn fundamentele onderdelen van een democratie. Maar blijft dat zo als een meerderheid die principes wil veranderen? Met historicus Ewoud Kieft, rechtsfilosoof Jonathan Soeharno en juristen Ingrid Leijten en Ybo Buruma.