Uitgelicht

Documentaire

2Doc Kort: Naja's mooiste dans →
De Georgische Naja Orashvili, eigenaar van een nachtclub die populair is onder de LHBTQ-gemeenschap, werd zonder enige vooropzet activist. Dat roept veel intimidatie en geweld op. 

Spoken Word Sessies 'The Roaring Twenties'

Binnenkort bij Human

Zaterdag 24 okt 2020 23:05 Human

Waarom bleef je niet voor mij?
3Lab

Vier kinderen zitten nog maar op de basisschool als hun vader zelfmoord pleegt. Hoe gaan zij om met dit verlies? Documentairemaker Milou Gevers die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen. Door de directe vragen laten de kinderen zich van hun meest kwetsbare kant zien. De obstakels die de kinderen moeten overwinnen worden verbeeld als een reis door een landschap, geanimeerd met stop-motion. De film toont dat deze kinderen niet simpelweg slachtoffers zijn, maar een enorme veerkracht bezitten.

Zondag 25 okt 2020 01:30 Human

Blauwe maandag
3Lab

Ben en Nina verliezen hun kind Luca. Ben heeft bij een auto-ongeluk, door ademnood zijn zoontje niet op tijd uit het water kunnen redden. Hij kampt met een ondraaglijk schuldgevoel, maar het lukt hem niet om zijn gevoelens te delen met Nina. De relatie komt steeds meer onder druk te staan en Nina en Ben raken verder verwijderd van elkaar.

Zondag 25 okt 2020 11:00 Human

Special: Cancel culture - mogen we elkaar het zwijgen opleggen?
Het Filosofisch Kwintet

Waar komt de dynamiek van de 'cancel culture' vandaan? Extremen voeren het hoogste woord, en het ene uiterste probeert het andere uit te gummen. Wie bepaalt wie het zwijgen mag worden opgelegd? En hoe loopt de online cancel culture over in de fysieke wereld? Een speciale aflevering vanaf het Brainwash Festival in Amsterdam, met als gasten oa: Madeleijn van den Nieuwenhuizen (@Zeikschrift op Instagram) en columnist Stephan Sanders. Denker des Vaderlands Daan Roovers is stamgast. In het tiende seizoen neemt Het Filosofisch Kwintet manipulatie en beïnvloeding onder de loep. Welke machten en krachten zitten erachter, en hoe kunnen wij ons daartegen weren? Hoe weten we nog wat waarheid is en wat leugen? En wat staat op het spel?

Zondag 25 okt 2020 13:40 Human

Sander Heijne en Hendrik Noten: De groei voorbij
Brainwash Talks

Journalisten Sander Heijne en Hendrik Noten pleiten voor een economie waarin niet winst en groei centraal staan, maar welzijn en een betere wereld. Zij schreven het boek 'Fantoomgroei'. 'Als we sterker uit de huidige crisis willen komen, dan moet ons idee van economische groei helemaal op de kop.'

Zondag 25 okt 2020 17:15 Human

Covid-19
Brainwash Special: Michael Sandel

Oktober 2020. Nu het coronavirus genadeloos toeslaat, kun je mensen dan opleggen om zich verplicht te vaccineren? Of als er een vaccin komt... wie krijgt het dan als eerste? Filosoof Michael Sandel gaat in gesprek met een groep millennials over deze prangende, actuele dilemma's.