Verdieping

Documentaire

2Doc: iHuman →
Politieke thriller over artificiële intelligentie, macht en sociale controle. Hoe gaan we als wereldwijde samenleving om met AI? En wat voor soort maatschappij willen we hiermee creëren?

Binnenkort bij HUMAN

Maandag 27 sep 2021 20:30 Human

De Schade van Scheiden
De Publieke Tribune

Wie uit elkaar gaat, en kinderen heeft, blijft een leven lang met elkaar verbonden. De gevolgen van een scheiding kunnen uiterst pijnlijk zijn, en gaan vaak gepaard met gevoelens van conflict en rouw. Inmiddels heeft ruim een derde van de kinderen in Nederland gescheiden ouders, en die groep wordt groter. Naar verwachting zet dat in de toekomst door, want als kind van gescheiden ouders heb je een 50 procent grotere kans dat je zelf zult scheiden. De samenleving komt er anders uit te zien als scheiden de norm wordt. Wat kost een scheiding het individu en de maatschappij? Welke gevolgen heeft het op emotioneel en financieel vlak? Wanneer komen de eerste scheurtjes in de relatie, en wat vormt het breekpunt? En hoe ga je met zo min mogelijk schade uit elkaar? In deze uitzending van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak over de schade van scheiden met ouders die niet langer bij elkaar zijn.

Zondag 3 okt 2021 13:40 Human

Sachli Gholamalizad: Moederschap
Brainwash Talks

Lang had acteur en theatermaker Sachli Gholamalizad haar twijfels over het moederschap. Haar angst? Dat ze onverwerkte trauma's zou doorgeven.

Zondag 10 okt 2021 13:35 Human

Floortje Scheepers: Mensen, geen Labels
Brainwash Talks

De mens is veel te ingewikkeld om in labels en modellen te vatten, ziet psychiater Floortje Scheepers. Tijd dat we die complexiteit durven te omarmen.

Zondag 17 okt 2021 13:40 Human

Raki Ap: Inheemse Perspectieven
Brainwash Talks

Inheemse volkeren worden verdreven van hun land om plaats te maken voor een palmolieplantage of mijnbouw, ziet activist en oud-militair Raki Ap. En dat terwijl zij een sleutel vormen in de strijd tegen klimaatverandering.

Zondag 24 okt 2021 13:40 Human

Wim Vandenbussche: Meertaligheid
Brainwash Talks

Via media, mobiliteit of migratie: meer dan ooit komen we in contact met de veelheid aan talen die onze wereld rijk is, ziet ook taalkundige Wim Vandenbussche. Maar niet al die talen worden hetzelfde gewaardeerd.