Verdieping

Documentaire

HUMAN Shortdoc: Wuhan versoepeld →
Voor het eerst sinds een jaar gaat Xu uit Wuhan, de bakermat van de coronacrisis, naar haar familie voor het Chinees Nieuwjaar. Er wordt mahjong gespeeld en gekibbeld over welke ouder meer geld cadeau krijgt. Zo biedt ze ons een inkijkje in het versoepelen op z'n Chinees, nu het 'gewone' leven zijn eerste stappen waagt.

Binnenkort bij HUMAN

Zondag 13 jun 2021 13:40 Human

Carolina Maciel de França: Wees een Killjoy
Brainwash Talks

Een foute, seksistische grap tijdens een etentje, of een racistische grap in een appgroep. Houd je je op de vlakte? Volgens schrijver Carolina Maciel de França moet je je durven uitspreken. Haar pleidooi: wees een 'killjoy' en verpest moedwillig de sfeer. Want alleen door dwars te liggen, ontstaat er ruimte voor iets nieuws.

Zondag 13 jun 2021 19:20 Human

Nick
Zappdoc: Wat zou jij doen?

Nick (11) wordt gepest en heeft daar heel veel last van. Hij weet niet wat hij moet doen om het te laten stoppen. Moet hij terugslaan of het tegen de juf zeggen?

Zondag 20 jun 2021 13:45 Human

Naima Charkaoui: Open Grenzen
Brainwash Talks

De duizenden migranten die jaarlijks verdrinken in zee zijn geen spijtige ongevallen, stelt politicoloog Naima Charkaoui. Het is een duidelijke beleidskeuze om mensen in nood niét te helpen. Europa is een onneembare vestiging, een soort soort 'gated community'. En dat terwijl iedereen, migrant of niet, voordeel heeft van open grenzen.

Zondag 20 jun 2021 19:20 Human

Anashya
Zappdoc: Wat zou jij doen?

Anashya (11) groeit op in armoede. Haar ouders zijn gedupeerden van de toeslagenaffaire. Kinderen uit de klas begrijpen niet wat armoede in Nederland is en houden daar dus ook geen rekening mee. Moet ze steeds blijven uitleggen dat ze iets niet kan doen, omdat ze te arm is of moet ze een smoesje verzinnen?

Zondag 27 jun 2021 15:05 Human

Ewald Engelen: Boos, maar behoudend
Brainwash Talks

Nederlandse burgers zijn boos en toch behoudend in het stemhokje. Financieel geograaf Ewald Engelen laat zien dat dat alles te maken heeft met opleidingsniveau.