Civilization - Medicine

Geneeskunde

zondag, 15 juli 2012 18:10 Nederland 2

Presentatie: Niall Ferguson

Bookmark and Share

Al 500 jaar heerst de westerse beschaving over de wereld. Het Westen leerde de rest zijn manier van zakendoen, zijn wetenschappelijke methode, zijn wetgeving en politiek en zijn wijze van kleden, van spreken en van bidden.

Maar wat is er zo speciaal aan de westerse beschaving? Wat is het fundament van het succes? En staan we wellicht aan het begin van het einde van de Westerse dominantie?

n de wereldwijd vertoonde BBC documentaireserie 'Civilization' gaat Niall Ferguson op zoek naar het antwoord.

Aflevering Medicine - Geneeskunde
De ontwikkeling van moderne medicijnen maakt export van de westerse beschaving naar Afrika mogelijk. Waarom is Europa niet geslaagd in de missie om Afrika te 'beschaven'?

Op de foto presentator Niall Ferguson (beeld uit de film)

Naar de website: http://www.human.nl

E-mail: human@omroep.nl

Uit diverse reacties blijkt dat meerderen uw uitzending Civilization: Medicine hebben gemist. In een e-mail heb ik u gevraagd om opheldering, maar u neemt niet de moeite hierop te antwoorden. Dat getuigt van weinig respect voor uw kijkers en dat wat betreft een programma met de naam Civilization. Ik begrijp nu dat de uitzending een week is opgeschoven, een klein berichtje hierover was voldoende geweest.

0

Dick de Waal

14 juli 2012

Beste redactie,
Ook ik zou graag via uitzending gemist de aflevering van zondag 8 juli willen bekijken.
kunt u er voorzorgen dat dit alsnog kan?

Met vriendelijke groet
Masoed

0

masoed

12 juli 2012

Beste redactie,
Ook ik zou graag via uitzending gemist de aflevering van zondag 8 juli willen bekijken om zo de hele serie te kunnen volgen. Tot opheden is dit niet mogelijk.
kunt u er voorzorgen dat dit alnog kan? m.vr.gr. evernew

0

evernew

11 juli 2012

Geachte redactie,

Helaas is tot op heden de aflevering van Civilization van gisteren, zondag 8 juli, NIET op uitzending gemist te zien. Dit in tegenstelling tot de eerdere afleveringen. Wellicht kunt u hierin verandering brengen, zodat ik ook in het consumentisme in relatie tot onze beschaving ingewijd kan worden. Alvast vriendelijk dank.

Met vriendelijke groet,
Peter

0

Peter41

09 juli 2012

Ik heb nu alle afleveringen gezien en ik moet helaas concluderen, dat het geheel één en al boerenbedrog is. Als bijna gebruikelijk in in hedendaags wetenschappelijk onderzoek, worden gegevens die niet stroken met het verhaal vooraf volledig weggelaten. In deze serie wordt niets gezegd over Japan, nauwelijks iets over India of China, en als er iets wordt gezegd over de beide laatste is het conform het westers beeld over beide landen. Ik heb de docu gekocht, maar ik voel mij eigenlijk bekocht. De kwalificatie 'controversieel' is een veel te milde kwalificatie voor deze serie. Daarnaast wordt er geen enkel argument gebruikt, en maakt de serie niet waar wat zij heeft aankondigd; oorzaken van het achterblijven en de toekomst van het traditionele 'Westen'.
Dat dat moeilijk is, begrijp ik, maar kondig het dan niet aan.

0

Hans Pieters

04 juli 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy