OBA Live

Bob de Graaff

maandag, 11 juni 2012 19:02 Radio 5

Presentatie: Theodor Holman

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal. Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Hoofdgast is terrorismedeskundige Bob de Graaff over zijn boek 'Op weg naar Armageddon. De evolutie van het fanatisme' (Uitgeverij Boom). Religieus en seculier fanatisme hebben een lange en bloederige geschiedenis, of het nu gaat om de Islam, het Christendom, het communisme of het fascisme. Het boek beschrijft de gewelddadige pogingen om een heilstaat te vestigen van de Middeleeuwen tot de dag van vandaag. Bob de Graaff is hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies aan zowel de Universiteit van Utrecht als de Nederlandse Defensieacademie in Breda. Hij was tot januari 2010 hoogleraar terrorisme en contraterrorisme en directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme. Hij was de eerste hoogleraar op dit vakgebied in Nederland.

Stine Jensen over zelfhulp bij 'seks' en 'geld'.
Alain de Botton lanceert samen met zijn Londense praktijkschool 'School of Life' een reeks zelfhulpboeken over levenskwesties, zoals 'seks' en 'geld'.
Zelfhulp door middel van filosofie en literatuur, maar met een knipoog.

Stephan Sanders en Nausicaa Marbe over Eurocynisme
Debat over Europese actualiteiten: de Europese Kampioenschappen Voetbal, de Europese steun aan Spanje, Europa als Politieke Unie en over de vraag of cynisme over Europa eigenlijk wel zinvol is.
Stephan Sanders is columnist bij Vrij Nederland, Nausicaa Marbe is columniste bij de Volkskrant

Presentatie: Theodor Holman

Het programma is te bekijken tijdens de uitzending via www.obalive.nl (live en on demand) en online ná de uitzending.

Naar de website: http://www.obalive.nl

E-mail: obalive@human.nl

Bob de Graaff kan zich beter richten op de mondiale heilstaat die momenteel gecreëerd wordt, waar iedereen overal mee te maken zal hebben, in plaats van vliegen te vangen, en schijngevaar in de marge opblazen naar proporties die ongefundeerd, misleidend en tendentieus zijn, het afzetten tegen fanatisme is onderdeel van het creëeren van de nieuwe mondiale heilstaat en is net zo hypocriet fanatiek als waar tegen geageerd wordt. Zie alleen al Guy Verhofstadt witheet worden als er terecht kritiek op, de voorloper van een mondiale staat, de EU wordt geuit. Dat maakt mij pas angstig, wanneer duidelijk wordt dat er voor de elite, de machthebbers, degenen die het écht voor het zeggen hebben, al geen weg meer terug, of ander pad, of kritiek, mogelijk lijkt.

0

ahlmann

24 maart 2014

Wie is Bob de Graaff en wat is het Centrum voor terrorisme en contraterrorisme?

HET CENTRUM VOOR TERRORISME EN CONTRATERRORISME
Auteurs: Paul Moussault en Jan Lust
Honderden bedrijven en instituten, duizenden personen, houden zich bezig met het fenomeen terrorisme. Wie zijn eigenlijk die zelfbenoemde en zo bejubelde terrorisme-experts? Onder deze experts bevinden zich rechtsgeoriënteerde journalisten, politieke analisten, voormalige medewerkers van de militaire en politieke inlichtingendiensten, ultraconservatieve academici, et cetera.
Sommige hebben direct financieel belang bij het in stand houden van een klimaat van terrorismedreiging. Met behulp van hun gesponsorde organisaties bezoeken deze deskundigen elkanders conferenties en seminars, schrijven recensies en inleidingen voor boeken van collega’s en citeren elkaar veelvuldig. Door dit wederzijdse ondersteuningsnetwerk presenteren ze hun feiten als waarheid en hun aannames en meningen als algemeen geldend.
Dit Vlugschrift is een tour d’horizon langs het nationale rariteitenkabinet van terrorisme-experts. Het beperkt zich tot slechts enkele personen, de vileinste onder de clowns in het antiterrorismecircus, waarvan de malicieuze wetenschappelijke pretenties, prestaties en bezigheden wel het meest abject te noemen zijn. Een blik achter de schermen van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme.
ISBN 9789067282550 NUR 697 184 pagina's EUR 15,00
PAPIEREN TIJGER • POSTBUS 2599 • 4800 CN BREDA • www.papierentijger.org

0

p.multacognovi

31 mei 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy