Doodslag

maandag, 14 mei 2012 20:25 Nederland 3

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Nederlandse (NL) Thriller uit 2012 van Pieter Kuijpers.

Met: Theo Maassen, Maryam Hassouni e.a.

Ambulancebroeder Max wordt in zijn werk belemmerd door hufterig gedrag. Op een dag slaat hij letterlijk van zich af en dat heeft grote gevolgen voor hem en zijn Marokkaanse collega Amira. Voor zijn daad vond Max inspiratie in de conference van de bekende cabaretier Felix. Wie is verantwoordelijk? De zwijgzame doener, die van helpen zijn beroep maakte of de cynische grappenmaker, die op veilige afstand blijft?

Naar de website: http://telefilm.cobofonds.nl/

Ik heb net Doodslag gezien. De vraagstelling over de verantwoordelijkheid, zoals u op deze website stelt, is onjuist. Degenen die verantwoordelijk zijn, of eigenlijk is, is de Marokkaanse gemeenschap, met zijn door-en-door achterlijke berber-mentaliteit. Zij is het die op geen enkele manier, op welke wijze dan ook, normale menselijke verhoudingen in acht neemt, niet binnen de gezinnen, niet op school, niet op straat, nergens. "Mo was een lieve jongen" - het zegt genoeg.
Onze maatschappij wordt steeds verder onleefbaar door dit primitivisme, deze laffe ontkenning van eigen mentaliteit en verantwoordelijkheid. Het is al meer dan hoog tijd dat er hard ingegrepen wordt tegen met name het straat-terrorisme van met name jonge Marokkaanse mannen - dit schorem is van elk mededogen, van elke vorm van empathie gespeend - en nee, ik stem geen PVV - de voorbeelden zijn jaar na jaar in grote getale voorhanden.
Doe normaal - maar voor de bovenstaande groep is de norm al jaren overschreden. Daar worden wij als samenleving, en ten slotte als individu, het slachtoffer van.

0

Peter van Velzen

14 mei 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy