Wat de kat ziet

Een film van Kim Brand

zondag, 13 mei 2012 14:30 Nederland 2

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Voor de draaideur van een Hilversums ziekenhuis zit een kat. Een hele normale huis-tuin-en-keukenkater. "Die zit er altijd, da's een vaste klant,"  zegt een man die net naar buiten komt. 

Kim Brand streek voor deze korte documentaire neer op de favoriete plek van het dier en laat vaste bezoekers aan het woord over ziekte, het leven en afscheid nemen. Negen levens, gezien door de ogen van een kat.Voor bezoekers en voor patienten die buiten een frisse neus halen of een sigaret roken, vormt deze opmerkelijke kater aangenaam en troostrijk gezelschap. "Het is een beetje een mascotte voor me," vertelt een vrouw terwijl ze een sigaret opsteekt. "Als hij er is, gaat het goed met me." De kat, die zich soms wel, soms niet laat aanhalen, lijkt onverstoorbaar. Hij zit, bestudeert zijn omgeving en zwiept wat met z'n staart.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Naar de website: http://www.human.nl/watdekatziet

E-mail: human@omroep.nl


Mooie documentaire. Knap hoe 'gewoon' de geportetteerden zijn, je hebt bijna het idee dat ze niet doorhebben dat ze gefilmd worden. Ik heb daar zelf ook vaak zitten roken, op dat bankje bij de ingang. Na het zien van deze docu overweeg ik wel om met roken te stoppen.

0

L. Berkhout

19 juli 2012

Wat een leuk idee voor een documentaire! Die kat doet me denken aan Oscar, een kat in een Amerikaans verzorgingshuis die kon voorspellen wanneer mensen overlijden. Als het 'zover' was dan ging Oscar troostrijk op het voeteneind van hun bed liggen. Prachtig, toch!... Katten zijn heel gevoelig wat dat betreft, en sommige katten nóg gevoeliger.

0

Jerusha G.

13 mei 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy