Dus ik ben: Ik lieg, dus ik ben

Ik lieg, dus ik ben

maandag, 30 april 2012 14:10 Nederland 2

Presentatie: Stine Jensen

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

In vier nieuwe afleveringen neemt Stine Jensen vier nieuwe thema’s onder de loep die bepalend zijn voor onze identiteit: werken, reizen, liefhebben en liegen. Het begint allemaal in de Amsterdamse bioscoop De Uitkijk. Met een aantal meedenkers formuleert Jensen filosofische dilemma’s en legt die voor aan spraakmakende filosofen in binnen- en buitenland.

IK LIEG DUS IK BEN

Liegen! We doen het allemaal gemiddeld zo’n 10 keer per dag. We ontkennen, misleiden, overdrijven, nuanceren, van kleine verdraaiingen tot grote verzinsels: uiteindelijk zijn we allemaal fantasten.
Maar om wiens bestwil liegen we eigenlijk? Wat is waarheid? En wat is die waard?

Met o.a. Theodor Holman, Nick Davies, Paul Ekman.

Op de foto: Stine Jensen in de biechtstoel (beeld uit de film)

Naar de website: http://www.dusikben.nl

E-mail: dusikben@human.nl

Er is inderdaad nog vrij veel nuance als het om het liegen gaat. Vaak liegen we automatisch, denk aan een baas die ons vraagt of we een bepaalde fout gemaakt hebben, op dat moment is het niet vreemd als we dan nee zeggen. Uiteindelijk heeft liegen ook gewoon een menselijk onderdeel, mensen die zeggen dat ze het niet doen geloof ik ook niet.

In vier nieuwe afleveringen neemt Stine Jensen vandaag vier nieuwe thema’s onder de loep die bepalend zijn voor onze identiteit: werken, reizen, liefhebben en liegen.
Mike.M

Mike.M

02 mei 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy