Holland Doc: MAM

donderdag, 30 september 2010 23:00 Nederland 2

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

Theatermaakster Adelheid Roosen filmde haar dementerende moeder samen met de mensen die het dichtst bij haar staan.
Ze maakte van de beelden een intiem portret.

Door in haar landschap, haar taal te stappen, verplaatst Roosen zich in de alzheimerwereld in plaats van die wereld te verplaatsen naar de 'normale' wereld.

Met haar documentaire deed Adelheid Roosen een visuele, met liefde en humor gemaakte poging tot het begrijpen van een ongrijpbare ziekte.

Niemandsland - Adelheid Roosens MAM   
Voor en na de film spreekt Marjoleine Boonstra naar aanleiding van de film in een verwonderlijk decor met Adelheid Roosen, Philip Scheltens, directeur Alzheimercentrum VU medisch centrum, Inge van Voskuijlen, hoofd verpleeghuis Czaar Peterpunt,  Bert Keizer, verpleeghuisarts, schrijver en filosoof, Tom Crouse, oprichter 'Vertroetel je Ouders' en Ellery Bruinhard, verzorger Czaar Peterpunt. Ze zoeken naar mogelijke oplossingen om de ziekte van Alzheimer een acceptabele  plek in onze samenleving te geven, zowel voor de patiĆ«nten als voor hun familie en vrienden.

Kijk voor meer informatie op human.nl/mam

Naar de website: http://www.hollanddoc.nl

Deze film komt op mij niet serieus over.0

Leonoor

21 maart 2012

Ja mooi gefilmd en indrukwekkend voor mij
Als enige zoon van mijn vader die ook op relatief jonge leeftijd alzheimer kreeg is dit mooi gefilmd en verwoord ,je wordt teruggeworpen op je genetische eigenschappen die je van je vlees en bloed hebt meegekregen en ondanks de tekortkomingen geestelijk , lichamelijk,affasie e.a. is er die speciale band waardoor je door deze ziekte heenprikt en het ondanks ellende oook plezier kunt ervaren.

Groetjes Gerrie bedankt Adelheid

0

Gerrie Maas

01 oktober 2010

Wat een indrukwekkende documentaire van Adelheid Roosen over het Alzheimer proces van haar lieve moeder. Zelf heb ik 10 jaar lang, 24 uur per dag, voor mijn dementerende moeder gezorgd, haar vertroeteld, eten gegeven, om en met haar gelachen, haar -naar ik hoop - nog een zinloos leven gegeven ondanks haar ziekte. Ze is in mijn armen, met een glimlach op haar gezicht vredig ingeslapen. Ik had dit voor geen goud willen missen........

0

Annelies Meddeler

30 september 2010


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy