U zeggen

zondag, 02 september 2012
Bookmark and Share

Vinden Stijn en Hielke dat je u moet zeggen tegen iemand die niet kent? En maakt het dan nog uit hoe oud diegene is? Ze vertellen erover in het volgende filmpje. Stijn en Hielke zitten in vmbo 2 van het Ashram College in Alphen aan den Rijn. 

De leerlingen van 'Een klas apart' volgen humanistisch vormingsonderwijs (HVO), een levensbeschouwelijk vak dat op (openbare) scholen wordt aangeboden. Op de middelbare school heet het 'Levensbeschouwelijke Vorming' (LeVo), een eindexamenvak. In deze korte filmpjes vertellen de leerlingen over dingen die in de les ter sprake zijn gekomen. Kijk op www.hvo.nl voor meer informatie!

- Toon respect voor andermans mening;
- De reactie moet betrekking hebben op de inhoud van het nieuwsbericht;
- Reageer met korte bondige teksten;
- Racistische teksten of ander haatzaaiend materiaal wordt verwijderd;
- Speel niet op de man.
Gezien mijn slechthorendheid zijn de beide jongens in uw filmpje voor mij absoluut onverstaanbaar!
Is ondertiteling mogelijk?

0

j van heuven

06 september 2012

Als manager van een industrieel bedrijf werkte ik nauw samen met personeel in uiteenlopende functies die mij verschillend aanspraken.

Zo had ik een inkoper die mij " schouten " noemde en de secretaresse die " meneer schouten " zei. Anderen zeiden U en mijn chauffeur hield het gewoon bij " jan ". Het was mij allemaal even lief want de intentie en toon waren goed.

Later werkte ik als verzorgende in de VGZ en maakte een keer mee dat een client tijdens de wasbeurt mij " jantje " noemde. De houding en toon gaven mij geen prettig gevoel en dat heb ik ook tegen haar gezegd.

Ik denk dat we allemaal een aangeboren gevoel voor de juiste verhoudingen hebben en door alle culturen en religies heen kunnen aanvoelen hoe we iemand moeten aanspreken. Daarbij is voor mij de intentie en toon belangrijker dan U of je zeggen

Jan Schouten

Jan Schouten

05 september 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy