Een betere wereld als iedereen het met elkaar eens is?

zondag, 17 juni 2012
Bookmark and Share

Denken Amber en Iza dat het goed voor de wereld zou zijn als iedereen het met elkaar eens zou zijn? In dit filmpje leggen ze uit dat dit twee kanten op kan gaan. Amber en Iza zitten in vmbo 3 van het Ashram College in Alphen a/d Rijn. 

De leerlingen van 'Een klas apart' volgen humanistisch vormingsonderwijs (HVO), een levensbeschouwelijk vak dat op (openbare) scholen wordt aangeboden. Op de middelbare school heet het 'Levensbeschouwelijke Vorming' (LeVo), een eindexamenvak. In deze korte filmpjes vertellen de leerlingen over dingen die in de les ter sprake zijn gekomen. Kijk op www.hvo.nl voor meer informatie!

 

Ik denk dat het ervan afhangt waarover je het eens bent. Vinden jullie niet dat de wereld zou verbeteren wanneer we bijvoorbeeld allemaal wereldvrede zouden willen. Je kunt je dan met elkaar een voorstelling maken hoe die wereldvrede er uit zou moeten zien. Daarbij hoef je het niet over alles eens te zijn met elkaar.

Is het niet zo dat iedereen alles van nature al in zich heeft, dus ook het verlangen naar wereldvrede, en zich dat slechts bewust hoeft te maken.

En als we allemaal de mening zijn toegedaan dat er wereldvrede moet komen wordt de wereld niet saai maar juist spannender want omdat er heel veel energie vrijkomt kunnen wij bijvoorbeeld het heelal eens goed gaan verkennen en in de gezondheidszorg nieuwe methoden om te helen en te verlichten ontdekken.

Kijk eens op www.vredesvoorstelling.blogspot.com

Als we het in grote lijnen met elkaar eens zijn ( wereldvrede enz) mogen we best over van alles een andere mening zijn toegedaan. Want ieder wezen is uniek gevormd en heeftt een eigen identiteit.

Jan Schouten

Jan Schouten

06 september 2012


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy