De butler van de paus mag acht jaar zakkies plakken

donderdag, 27 september 2012
Bookmark and Share


De butler van de paus mag acht jaar zakkies plakken
Er is nieuws over Paolo Gabriele, de butler van de paus. De arme kerel deed zijn burgerplicht toen hij documenten van en over de paus het Vaticaan uit wilde smokkelen. Hij werd op heterdaad betrapt en zit sinds 21 juni vast (huisarrest). Je zou denken dat alleen God over Gabriele kan oordelen, maar dat is toch niet zo. Door het Vaticaans gerecht is hij inmiddels ondervraagd. Mogelijkerwijs hangt hem in deze Vatileaks-affaire een straf van zes/acht jaar boven het hoofd, aldus het volgende artikel in Kerknieuws.
Hier het stuk met de kop: Pope's butler Paolo Gabriele: whistleblower or traitor? Of hier een stuk in The Guardian. En hier in de Huffington Post een interview met de advocaat van Paolo Gabriele.


Er is nieuws over Paolo Gabriele, de butler van de paus. De arme kerel deed zijn burgerplicht toen hij documenten van en over de paus het Vaticaan uit wilde smokkelen. Hij werd op heterdaad betrapt en zit sinds 21 juni vast (huisarrest). Je zou denken dat alleen God over Gabriele kan oordelen, maar dat is toch niet zo. Door het Vaticaans gerecht is hij inmiddels ondervraagd. Mogelijkerwijs hangt hem in deze Vatileaks-affaire een straf van zes of acht jaar boven het hoofd, aldus het volgende artikel in Kerknieuws.

Hier het stuk met de kop: 'Pope's butler Paolo Gabriele: whistleblower or traitor'? Of hier een stuk in The Guardian. En hier in de Huffington Post een interview met de advocaat van Paolo Gabriele.