Het lezen van de Donald Duck is zondig

woensdag, 12 september 2012
Bookmark and Share

Een tijdje terug hadden wij in de uitzending een bericht over een imam die vond dat Mickey Mouse dood moest. Dat staat nog hier en hier.

Maar religieuze gekte zit natuurlijk overal, getuige het bericht in Trouw over de Katwijkse theoloog M. Muilwijk. Volgens de theoloog brengt het lezen van de Donald Duck ons verder van de Heere.

Hij kwam daar achter, toen hij bemerkte dat zijn nichtje een abonnement had op het vrolijke weekblad. Hij las mee en ontdekte tot zijn schrik het volgende: "Heks Zwarte Magica (een personage uit de DD) laat zich in met duistere praktijken, vindt hij. 'Zwarte magie is in de kringen van wicca de destructieve magie. Dit is ook wat Zwarte Magica doet: Dagobert Duck verwoesten. Dit staat haaks op de Bijbel.'".)

Muilwijk maakt zich ook zorgen over de familiestructuur: "De drie neefjes zijn altijd bij oom Donald, maar waar zijn de vader en moeder van deze neefjes? Is het goed dat deze drie neefjes worden opgevoed door een man alleen?"

Lees hier, onder de kop 'Donald Duck lezen is zondig' het hele bericht. Dat oom Dagobert niet uitmunt door vrijgevigheid en naastenliefde zal ook niemand verbazen.